Apparatuur

Bij Q-Videos werken we met professionele camera’s en apparatuur. Daarom gebruiken we al enige tijd de Sony A7S II. Deze camera staat bekend om zijn 4K, low-light capabilities en is geschikt om in Full HD met 100fps te filmen, dat geeft een geweldig slowmotion effect. De camera is relatief klein en compact, zodat deze in een krappe omgeving nog makkelijk te gebruiken is. Naast de camera hebben we ook de nodige lenzen nodig. Om de lijst van apparatuur aan te vullen, maken we gebruik van de meest gebruikte lenzen. Zo zijn we altijd voorbereid om de opnames te maken zoals we dat zelf willen.

 


Om bij de meer risicovolle plekken te komen, word de GoPro Hero 4 gebruikt. Ook deze camera filmt in 4K en is de ideale camera om op het lichaam te bevestigen. Door middel van vele accessoires kan de GoPro ook aan meerdere objecten gemaakt worden zoals bijvoorbeeld een fiets, motor, auto en ook zelfs een kleine helicopter. Voor luchtopnames word de GoPro aan de DJI Phantom 2 gehangen in de DJI Zenmuse H3-3D gimbal.

 

Stabiele opnames willen we niet alleen vanuit de lucht, maar ook op de grond. Daarvoor hebben we de DJI Ronin. Dit is een stabilisatie systeem gemaakt voor DSLR formaat camera’s en grotere professionele camera’s. Door middel van elektrisch aangestuurde motoren, die bewegen detecteren en vervolgens corrigeren, creëren we vloeiende beelden. Het geeft niet alleen een professionele look, maar het kijkt ook veel ontspannender dan schokkerige beelden. Het gebruik van de Ronin maakt veel dynamische shots mogelijk.

 

Om snel, maar wel stabiel te kunnen filmen beschikken we ook over een monopod. Het is de combinatie van een Sirui P-324S onderstel van carbon en de Manfrotto Sirui P-324sMVH500ah video kop. Een ontzettend prettige set die strakke opnames levert.

 

Naast het gebruik van deze gear, hebben we ook nog wat rand apparatuur. Het driepoot statief wat we gebruiken is de carbon Manfrotto 535 met de Manfrotto MVH502 statief kop. Geluid wordt opgenomen middels de Shure VP83F microfoon en interviews door middel van de Sennheiser AVX draadlozo lavalier set.